تاثیر ۲۳ درصدی فایزر بر اومیکرون

یافته های یک مطالعه در آفریقای جنوبی نشان می دهد که برخلاف ادعاهای شرکت آمریکایی، واکسن فایزر فقط ۲۳ درصد در برابر سویه اومیکرون موثر است؛ ضمن آنکه سویه جدید ضعیفتر از نوع دلتای کرونا است.

به گزارش تحریریه، پایگاه خبری «اینفووارز» در گزارشی عنوان داشت: محققان در آفریقای جنوبی داده‌ های یک مطالعه اولیه را به اشتراک گذاشتند که نشان می ‌داد واکسن فایزر در مهار نوع «اومیکرون» ویروس کرونا نسبت به انواع سویه های قبلی مانند «بتا» و «دلتا» کمتر موثر است. اکنون، این تیم دقیقا به ما می‌گوید که چقدر این واکسن مؤثر است.

با توجه به همان داده‌ های جمع‌آوری ‌شده از پلاسمای خون ۱۲ بیمار که آزمایش اومیکرون مثبت داشتند، تیم دریافت که دو دوز تزریق واکسن فایزر فقط ۲۲.۵ درصد در برابر بیماری علامت ‌دار نوع اومیکرون اثر دارد، اگرچه می ‌تواند شدت بیماری را کاهش دهد.  این داده ها توسط تیمی از محققان در موسسه تحقیقات سلامت آفریقا در «دوربان» سومین شهر بزرگ آفریقا ارائه شده است.

اگرچه داده ‌ها در مورد اومیکرون زیاد  شده است و گاهی اوقات مطالعات فردی به یافته ‌های متفاوتی می ‌رسند اما اجماع عمومی این است که اومیکرون می‌تواند راحت ‌تر از محافظت ارائه شده از نسل اول واکسن‌ ها فرار کند. با این حال، دانشمندان می‌گویند که مردم همچنان با تزریق این واکسن ها از ابتلا به بیماری شدید و خطر مرگ در امان خواهند بود.

این گفته دانشمندان به هر حال اهمیت کمی دارد، زیرا هر بیمار حتی اگر واکسینه نشده باشد، ترس کمتری از این سویه جدید دارد. زیرا اعتقاد بر این است که جهش های جدید باعث بیماری خفیف تر و شبیه آنفولانزا می شود.

مدیران اجرایی شرکت مدرنا و فایزر بلافاصله پس از انتشار خبر سویه جدید کووید ۱۹ ترس، عدم قطعیت و تردید را در رسانه ها به اشتراک گذاشتند. آنها می گویند که شرکت هایشان می توانند نوع جدیدی از واکسن ها را ظرف ۹۰ تا ۱۰۰ روز در دسترس عموم قرار دهند. به نظر می رسد که آنها منتظر فرصت بوده اند.

با این حال، «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری» ایالات متحده (CDC)، تایید کرده که از ۴۳ بیمار آلوده به این نوع، تنها یک نفر در بیمارستان بستری شده است.

«برایان ویلسون» یک محقق در این عرصه، مطالعاتی را از انجمن قلب آمریکا، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ و سازمان غذا و دارو جمع‌آوری کرده که نشان می‌دهد واکسن‌های کرونا، به ویژه انواع mRNA، باعث شیوع بیماری ‌های قلبی عروقی در بین گیرندگان آن می‌ شود.

خوشبختانه هم برای ایالات متحده و هم برای کشورهای در حال توسعه که قادر به دریافت واکسن‌های زیادی نیستند، سویه جدید اومیکرون منجر به بیماری خفیف تری نسبت به انواع قبلی می شود. به علاوه، در حال حاضر نشانه ‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد، موج کنونی ناشی از دلتا، علیرغم حیله گری رهبران محلی و ملی که در بسیاری از موارد از تشدید محدودیت‌ های مربوط به پوشیدن ماسک و فشار فزاینده برای واکسیناسیون اجباری حمایت می کنند، در واقع در حال کند شدن است.

همچنین پیش‌بینی ها نشان می دهد که تعداد تلفات در سناریوی شیوع اومیکرون احتمالا بسیار کمتر از آن چیزی است که اگر دلتا به کار خود ادامه دهد، با آن مواجه می شویم.

در سراسر جهان، تمایل برای قرنطینه های طولانی مدت به وضوح کاهش یافته است. تا کی باقی ماندن در این محدودیت ها؟ این وضعیت بالاخره  چه زمانی کنار گذاشته می شود؟

پایان/

۲۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۳
کد خبر: 14989

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 4 =